Kreativni načini da saopštite da ste trudni

Ukoliko ste trudni i razmišljate o najboljem načinu da saopštite to partneru, porodici ili prijateljima, nudimo vam ideje koje vam mogu pomoći. Međutim, pre toga, trebalo bi da ispratite nekoliko korisnih saveta. Naime, nemojte od partnera kriti ovu vest. Ukoliko ste saznali da nosite bebu, on bi trebalo da bude jedna od prvih osoba kojoj ćete saopštiti. Kada je porodica u pitanju, ako ste odabrali da kažete nekom izvan vašeg doma (tetka, ujak, sestričina, baka…), potrudite se svima da saopštite vest. Vrlo je neprijatno kada jedan rođak nazove drugog u želji da podeli sreću sa njim i sazna da onaj drugi nije informisan. Potrudite se da razgovarate sa svima i da ne objavljujete vest široj javnosti (na primer na nekoj društvenoj mreži), sve dok ne budete sigurni da ste rekli svima sa kojima ste bliski.

Kada je pravo vreme da kažete drugima da ste trudni?

Nekoliko faktora utiče na to kada je idealan tajming za saopštavanje ovakve vesti. Već smo napomenuli da bi vaš partner trebalo da zna odmah čim vi saznate, dakle tu ne bi trebalo da bude odlaganja iz bilo kod razloga. Kada su drugi u pitanju, šira porodica i prijatelji na primer, možda bi trebalo da sačekate da prođe prvi trimestar (tromesečje). Dosta pobačaja se događa u ovom periodu pa bi možda trebalo da sačekate da na red dođu testovi i pregledi koji će utvrditi da li je sve u redu sa embrionom. Tada biste mogli, zajedno sa ultrazvukom, da saopštite vašim bližnjima novosti.

Ukoliko vam ne predstavlja problem, da u slučaju pobačaja ili određenih smetnji sa plodom, ponovo sve obaveštavate o tome, možete slobodno to učiniti čim i sami saznate za trudnoću. Međutim, većina ipak čeka kako bi se uverili da je beba zdrava i da napreduje po predviđenom planu, da bi se pohvalili radosnim vestima.

Koje su kreativne ideje za objavljivanje da ste trudni?

Ultrazvuk je oduvek predstavljao sjajan materijal za saopštavanje ovakvih vesti. Uramite ga i poklonite partneru ili porodici za određeno slavlje. Možete čekati do nekog praznika ili ih prosto neočekivano iznenaditi. Pored slike, dodajte i par stvari poput cucle, pelene ili bodija. Ako znate pol deteta, ovo može biti još zanimljivije – unesite malo boja i igračaka koje bi mogle da asociraju na to da li je u pitanju dečak ili devojčica. Mnogi kažu da su ovaj snimak poslali poštom uz poruku “Postaješ baka!” i tako oduševili svoje roditelje.

Ljubimci mogu da posluže kao prenosioci ove poruke. Fotografišite ih kako gledaju u ultrazvučni snimak i dodajte knjigu koja daje savete o trudnoći, stavite pored njih pelenu i cuclu ili dodajte male cipelice koje će u budućnosti koristiti vaše dete. Neki se posluže i sa duhovitošću i napišu na kartonu koji stave pored ljubimca “Na zadatku od aprila. Misija je da zaštitim novog člana ove porodice”. Mnogo je načina da se ova vest prikaže kroz ljubimce, a možete to najbolje učiniti tako što ćete personalizovati ideju, vi najbolje znate kakvu ličnost ima vaš ljubimac i spram toga napravite kreativnu i duhovitu najavu. U slučaju da vaš pas/mačka ne voli decu ili da je dosta vezan za vas, možete se poigrati sa fotošopom i staviti tekst iznad njegove glave, u oblačiću i koji će reći “Gotov sam” ili “Došao je kraj mojoj vladavini”. Mogućnosti su neograničene!

Odeća je često izuzetno simpatičan način da vašem partneru kažete novosti. Kupite komplet majica na kojima će pisati “Mama” i “Tata”, dok je ispod njih datum od kada su “važeće”. Možete iznenaditi partnera tako što ćete mu ostaviti majicu na krevetu i kada je ugleda, pojaviti se vi u vašoj majici. Tako ćete njegovu zbunjenost ubrzo pretvoriti u radosno iznenađenje.

Ako već imate dece, nabavite majicu na kojoj piše “Stariji brat/sestra” i recite mu da je nosi čitav dan sve dok vaš partner ne primeti. Slična je i ideja pri kojoj bi dete moglo da nosi “Jedinac, sve do aprila 2019.”(na primer).

Kupite partiklu na kojoj piše “Bakin mezimac” ili “Dekino zlato” i pošaljite je vašim roditeljima kako biste ih obradovali.

Fotografisanje ili prikazivanje minijaturnih predmeta kako biste ukazali na to da očekujete bebu je oduvek bilo interesantno, a mnogima i preslatko. Kupite male cipele i stavite ih u hodnik pored vaših i cipela vašeg partnera, kako bi se iznenadio kada uđe i ugleda ih. Minijaturna šolja koju ćete staviti na sto kada poslužite kafom vašu porodicu ili samo vašeg partnera, ili mala majica koja će da se suši na štriku pored vaših, male naočare koje će stajati na noćnom stočiću zajedno sa vašim ili naočarima vašeg partnera… Mnogo je opcija i trebalo bi da odaberete onu koja vam najviše pristaje.

Dizajniranje torti, kolača ponekad i šlaga u kafi, može da bude odličan metod saopštavanja trudnoće. Igrajte se sa stilom, kupite slova koja ćete poređati na kolač i koja će reći: “Dobićemo bebu!” ili “Čestitam tata!”. Koristite različite boje i motive, ofarbajte šlag pola plavo i pola roze i čekajte da vidite reakciju. Dodajte malu viljušku i tanjir kada budete posluživali tortu kako biste načinili prizor što simpatičnijim. Ako vaš partner voli kafu, kupite šolju na kojoj piše “Tata” i stavite šlag u kafu u koji ćete staviti ukras na kom piše “Čestitam!”. Napravite kolač u koji ćete ubaciti poruku koja će saopštiti lepe vesti.

Iskoristite test za trudnoću kako biste iznenadili vaše bližnje vestima. Upakujte ga i poklonite ga partneru ili porodici. Sigurno neće očekivati takav poklon za praznike ili slavlja. Možete ga čak i fotografisati i poslati porukom sliku ljudima koji su vam dragi, a koji nisu blizu vas.

Kupite nekoliko sitnica koje su potrebne bebi, poput flašice, kreme, kupke, sapuna, pelena, peškira i ćebenceta. Spakujte to kao poklon i dajte ga vašem partneru. Možete biti kreativni i iskoristiti plastičnu kutiju za alat na kojoj ćete napisati “Tatin novi alat”. Poklonite korpicu punu ovih stvari vašim roditeljima, a kao razlog navedite da bi trebalo da budu spremni za ono šta dolazi za nekoliko meseci.

Kupite knjigu koja će nagovestiti da ste trudni. To može biti neki priručnik za trudnice ili majke sa bebama, ili može biti namenjena očevima kojima je potreban savet. Takođe, možete se poigrati sa naslovima ili čak neke i izmeniti tako da govore o prinovi. Ili jednostavno provodite svo slobodno vreme na Kvočka vebsajtu 😀

Ako želite da saopštite porodici ili prijateljima da očekujete bebu, namestite telefon ili kameru i postavite tajmer. Sedite ispred sa partnerom i pre nego što će tajmer otkucati 0, recite mu da ste trudni. Kamera će zabeležiti njegovu nezaboravnu reakciju, a fotografiju možete slati drugima kako biste ih obavestili o srećnom događaju.

Poznato je da trudnice ne smeju da piju alkohol. Kupite bocu vina ili omiljenog pića, i napunite je vodom ili sokom koji će podsećati na to piće. Poslužite ga partneru, rodbini ili prijatelju i nazdravite. Kada otkriju da nije alkohol u pitanju, recite im da u narednih 9 meseci neće ni biti. Možete i zalepiti nalepnicu na bocu koja će predstavljati obaveštenje o trudnoći.

Čestitke mogu biti zabavan način za saopštavanje trudnoće. Kupite partneru neku na kojoj ćete napisati: “Čestitamo, pobedili ste u trci! Nagradu možete pokupiti za otprilike 9 meseci!”. Ili budite jasni sa “Postaćeš otac” ili “Čestitamo deko, vidimo se za nekoliko meseci!”. To će biti i lepa uspomena na ovu radosnu priliku.

Još jedan od interesantnih metoda su društvene igre. Koristite igru “vešanja” da kažete drugima da ste trudni, ili kupite puzle koje će biti personalizovane po vašoj želji i koje će iznenaditi osobu koja ih složi. Možete koristiti i slova koja ćete pomešati u nepravilnom redosledu, a koja će predstavljati rečenicu “Trudna sam” ili “Imaćemo bebu”. Zanimljiva ideja sa slovima je i da kupite odgovarajuće magnete sa njima, koje ćete poređati na frižider tako da formiraju ove izjave i čekati da šokiraju ukućane.